Are vreun impact dacă locuiesc într-un apartament sau într-o casă unifamilială?

În Europa, există o distribuție echilibrată între persoanele care locuiesc în case și cele care locuiesc în apartamente. Mai exact, aproximativ 53,3% dintre cetățenii UE locuiesc în case, care sunt cel mai adesea în zonele din jurul orașelor, în timp ce 46,1% locuiesc în apartamente, care sunt mai frecvente în centrele urbane.

Sunt spațiile mai mici în general mai bune?

Este general acceptat faptul că locuirea în spații mai mici poate avea o contribuție pozitivă la abordarea problemelor de mediu. Apartamentele mai mici necesită de obicei mai puține materiale de construcție pentru a fi construite și, în același timp, necesită mai puțină energie pentru răcire și încălzire, reducând astfel amprenta de carbon. De exemplu, s-a estimat că fiecare metru pătrat de spațiu economisit poate preveni emisia a aproximativ o jumătate de tonă de CO2 pe parcursul ciclului de viață al unei clădiri, echivalentul costului pentru mediu al unui zbor dus-întors de la Londra la Singapore per pasager.

Source: http://www.freepik.com Designed by macrovector / Freepik

În general, tendința în Europa este ca opțiunile de locuit să maximizeze utilizarea spațiului, minimizând în același timp impactul asupra mediului și promovând locuirea în comun pentru a consolida legăturile sociale.

Mai multe informații: